Берлин 2018: 17.87 в квалификацията за Радослава Мавродиева

Първата българска атлетка, която се класира за финал на европейското първенство в Берлин е Радослава Мавродиева.

Атлетката от Сливен покри норматива за финала от 17.20 от втори опит, където постигна 17.87. В първото си излизане в сектора Мавродиева направи неуспешен опит.

Най-добра в квалификацията бе световната шампионка от 2015-а Кристина Шваниц (Германия), която още в първи опит регистрира 18.83. Альона Дубитска (Беларус) – 18.67, Паулина Губа (Полша) – 18.66 и Клаудия Кардаш (Полша) – 18.00 още преминаха границата от 18 метра, а Мавродиева веднага след тях, с пето постижение преди финала на 8 август.

След квалификацията Радослава заяви: „Нещата трябваше да се случат още в първи опит, но както във всяка квалификация има нерви и голямо напрежение за мен. Сега вече ми е по-скопокойно. Стадионът е хубав, секторът е хубав. За утрешния финал не искам да се ангажирам с някакви метри или прогнози за класиране. Всеки идва тук с надежди за добро класиране. Аз също имам своите шансове за призовите места. Радвам се,че съм първа от българските атлети на финал и се надявам да имаме още финали в следващите дни.

Share Button