Анна Чичерова с пети резултат в света за сезона

Рускинята, възвръща формата си, преодоля 1.98 м на турнира за Купата на Москва, известен още като Мемориал „Владимир Куц“. 

Постижението на Анна Чичерова е пето по сила за сезона. Тя преодоля победните 1.98 м от първи опит. След това направи и три опита на 2.00 м, но неуспешни. Стартът бе втори за нея през този сезон, преди това участва и на шампионата на Русия, където завърши втора с 1.90 м. 

Олимпийската шампионка в скока на височина се завърна в сектора в края на юли, след като изтърпя двегодишно наказание за допинг. Това стана след като нейна стара проба от Олимпийските игри в Пекин през 2008 беше „превъртяна“ по-късно и даде положителен резултат. Тогава атлетката взе „бронз“. Повторен анализ бе направен и на пробата й от Олимпийските игри в Лондон през 2012, където тя стана шампионка, но в този случай резултатът се оказа отрицателен. Така Чичерова бе наказана за две години и лишена от бронза, но запази титлата си. 

Явно не си е губила времето, защото я виждаме отново в добра форма. Това означава още една конкурентка на нашата Мирела Демирева. 

Анна Чичерова обаче няма да участва на европейското първенство в Берлин. Тя е подала молба да се състезава като неутрален атлет, но все още няма разрешение. 

„Доволна съм от резултата, зимата ще наваксам пропуснатото през тези две години“, сподели рускинята след състезанието. 

Share Button