Президентът на БФЛА награди Начева и Цонов за титлата

Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов награди световната шампионка за девойки в тройния скок от Тампере 2018 Александра Начева и нейния треньор Стойко Цонов.

Шампионката и нейния наставник бяха посрещнати с бурни аплодисменти от зрителите дошли на ст. „Берое“, за да наблюдават стартовете от втория ден (21 юли) на Балканския шампионат по лека атлетика в Стара Загора.

Поздравявам изключителната Александра Начева за нейния успех и завоюването на световната титла в една наистина българска дисциплина. Поздравявам нейният треньор Стойко Цонов. Поздравявам и всички хора, които стояха зад тях и им вярваха, защото всичко най-добро и големите успехи пред Александра и Стойко предстоят. Радвам се, че тук с нас на Балканския шампионат е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев на който искам да благодаря, че отново е с нас и винаги е бил с нас“, заяви в словото си Добромир Карамаринов. Той връчи на Начева и нейния треньор последни модели мобилни телефони предоставени от телекомуникационния партньор на федерацията А1. За пореден път водещия български телеком А1 предоставя награди за успелите ни атлети.

На 31 август в Долна баня е и втория кръг от веригата за млади атлетически таланти „А1 – атлетика за младежи“, която също е част от политиката на БФЛА и А1 за развитие на леката атлетика сред подрастващите.

Share Button