Митко Ценов направи тренировъчно бягане за балканската титла на 3000 м

Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов показа добра форма на балканския шампионат в Стара Загора на 21 юли и спечели с лекота титлата.

Ценов, който има 8:28.78 през този сезон, тръгна с групата, заедно със съотборника си Иво Балабанов, които водеше с няколко метра в началото. В последните няколкостотин метра Ценов увеличи темпото и финишира далеч отпред с 8:45.50, като дори застигна с една обиколка няколко състезатели.

Балабанов заслужи бронза с 9:01.44, а между него и Митко се позиционира Тургай Байрам (Турция) с 8:55.85. Ценов ще преследва призово класиране на европейското първенство в Берлин в началото на август.

В друга дисциплина за издръжливост – 3000 м за мъже – силен резултат и личен рекорд постигна параолимпиецът Християн Стоянов. Габровецът, който тренира в Русе при националния рекордьор в бяганията на средни и дълги разстояния Евгени Игнатов, се класира шести с 8:31.79 и също ще участва в Берлин на европейско първенство при параолимпийците.

На 1500 м и 3000 м при мъжете победител бе юношата Елзан Бибич (Сърбия), който заедно с Инна Ефтимова е довен индивидуален шампион в Стара Загора. 

Share Button