Злато и опити над 2 метра за Мирела Демирева на балканския шампионат

С победа и качествени скокове над 2 метра Мирела Демирева сложи златен край на участието на българият отбор на балканския шамшионат в Стара Загора.

Най-очакваната от българската публика дисциплина – скок височина жени бе заложена в края на програмата във втория ден на шампионата 21 юли.

В дисциплината участваха 14 атлетки, а вицешампионката от олимпийските игри в Рио 2016 – Демирева започна с успешен опит на 1.84. На тази височина бяха останали още три атлетки, но нито една от тях не можа да скочи следващата кота от 1.88, като разпределението на сребния и бронзовия медал бе съответно за Лилия Клинцова (Украйна) и турската девойка Румейса Октем.

44-годишната Венелина Венева-Матеева, медалистка от световни и европейски първенства, преодоля 1.80 от трети опит, което й донесе осмото място.

Останала сама в сектора Мирела покори 1.90 от втори опит и 1.95 от трети скок с голям аванс.

След това 28-годишната софиянка, която живее в Холандия, реши да атакува рекорда на балканските шампионати и поиска 2.03.

Над 1000 зрители събрали се в сектора видяха много силни опити на Мирела на тази височина, която обаче тя не можа да преодолее в Стара Загора.

Веднага след това Демирева бе наградена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а десетки деца се снимаха с най-добрата спортиска и атлетка на България за 2016-а година.

Share Button