Габриела Петрова: Ще дадем най-доброто от себе си в Стара Загора

Една от най-големити звезди на българската лека атлетиак Габриела Петрова говори пред медиире в Стара Загора в навечерието на балканския шампионат за мъже и жени на 20 и 21 юли (петък и събота).

Петрова, която е вицешампионка на троен скок на Европа в зала от 2015-а и спортист на България за същата година, е основна претендентка за балканската титла.

Ще говоря от името на целия национален тим. Всяко едно домакинство е изключително мотивиращо за нас. Стартирайки на стадион в България всеки един от националния тим се стреми да даде най-доброто от себе си и да покаже изключително силни резултати. През 2015-а тук в Стара Загора показахме, че когато вървим като отбор може да направим хубави неща. Тази последна проверка преди Евро 2018 е добре дошла за нас. Лично в тройния скок се радвам, че в Стара Загора ще скачам при много силна конкуренция, а това и изключително важно за мен. Призовавам всички да дойдат на стадиона и да подкрепят отбора ни, защото го заслужаваме. Силно се надявам да стане едно много хубаво състезание„, заяви пред медиите Габриела Петрова.

Тя ще скача в тройния скок в конкуренцията на Параскеви Папахристу (Гърция), бронзова медалистка в зала от световното в Портланд 2016-а и трета от европейското на открито в Амстердам за същата година. Другата силна състезателка в тази дисциплина е Хана Миненко (Изр), световна вицешампионка от Пекин 2015 г. Да подкрепя атлетите ни на Балканиадата в събота ще дойде и световната шампионка до 20 години в тройния скок от Тампере 2018 Александра Начева. Гост на състезанията в събота ще е и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

sdr

Красимира Чахова подари по време на пресконференцията на Габриела Петрова книгата „Шампионите разказват“ посветена на най-известните спортисти на Стара Загора.

Още за пресконфренцията в Стара Загора вижте тук

Българският отбор може да намерите тук

Share Button