Кой ще участва на националния шампионат за мъже и жени в София?

Националният шампионат за мъже и жени ще се проведе на националния стадион „Васил Левски“ в София на 7 и 8 юли.

Някой от най-добрите ни атлети ще участват в преследване на добри резултати, нормативи за европейското първенство в Берлин или място в националния отбор за балканския шампионат в Стара Загора на 20-21 юли.

Най-бързите българи за тази година Денис Димитров и Петър Пеев ще пропуснат сериите на 100 м, тъй като имат нормативи за еврошампионата и ще бягат направо във полуфиналите. Двамата са в заявките и на 200 м.

Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов също има норматив за Берлин, а в София ще преследва титлите на 1500 м и 5000 м.

В тройния скок конкуренцията традиционно ще бъде най-силна в компанията на Момчил Караилиев, Георги Цонов и Румен Димитров, както и най-добрият ни юноша Георги Начев.

Димитров и Караилиев ще гонят дубъл с участие в скока на дължина, където са записани – Денис Ерадири и още няколко скачачи с лични рекорди над 7 метра.

Двукратният световен шампион за юноши, три пъти атлет на България и национален рекордьор на гюле Георги Иванов ще атакува поредната си национална титла, както и Росен Карамфилов, който ще участва на гюле и диск.

При жените най-сериозно впечаление правят имената на спортист номер 1 на България за 2015-а година Габриела Петрова, която ще скача в коронната си дисциплина – троен скок, както и на намиращата се в отлична форма шампио нка на гюле Радослава Мавродиева. Двете имат сребърни медали от европейхски първенства в зала и нормативи за континенталния шампионат в Берлин. Втората най-силна българка в сприната Инна Ефтимова ще бяга директно на финалите на 100 м и 200 м в София. На 44 години медалистката от световни и европейски първенства в скока на височина Венелина Венева-Матеева няма конкуренция в сектора.

По време на надпреварата на мъжете и жените ще се проведе и националния шампионат за момичета и момчета под 16 години, с участието на над 500 деца от цялата страна.

Програмата за състезанието вижте тук

Share Button