Мирела Демирева е четвърта в Париж с 1.94

Мирела Демирева записа поредното си призово класиране в скока на височина на турнира от „Диамантената лига“ в Париж на 30 юни.

Демирева, която е вицешампионка от олимпийските игри в Рио 2016, започна на 1.85 с успешен първи опит, а на 1.90 и 1.94 също нямаше грешка.

Тогава Мирела реши да пропусне 1.97 и атакува направо 2.00, но не неуспешно, което я изпрати на четвърта позиция след Мария Ласицкене (Русия), Нафисату Тиам (Белгия) и Юлия Левченко (Украйна).

Олимпийската и световна шампионка на седмобой Тиам преодоля 1.94 от трети опит, а 1.97 от втори, което и донесе второто място.

Вицешампионката на света Левченко имаше затруднения на 1.97 – височина, която превзе от трети опит и така зае трета позиция.

Мария Ласицкене записа 45-ата си поредна победа с великопно състезание. Рускинята, която се състезава като неутрален атлет, направи само един фаул на 2.00, а с втори успешен опит на тази височина вече беше победителка. Тя поиска 2.04 – рекорд на турнира и прелетя с аванс над летвата. След минути Ласицкене вече скачаше на 2.08, а в третия си опит беше много близо до успеха.

В предишните надпревари от „Диамантената лига“ (Шанхай, Рим и Стокхолм) Демирева бе втора след Ласицкене, а в Стокхолм за първи път в кариерата си покори 2.00 м.  

Share Button