Шпанович отново лети над 7 метра

Световната шампионка на скок дължина в зала Иван Шпанович (Сърбия) спечели в първия ден (27 юни) на атлетическата програма на Средиземноморските игри в Тарагона, Испания със скок от 7.04.

 Резултатът на красивата сръбкиня не е официален, защото бе постигнат с попътрен вятър бад допустимото 2.2 метра в секуда.

Шпанович показа страхотната си форма и в другите опити и достигна до 6.99 (1.8) – най-добър резулта в света за сезона заедно с германката Малайка Михамбо. Както и скок от 6.95 (1.3).

28-годишната атлетка е бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио 2016, а на световното първенство в Лондон 2017 загуби титлата, защото състезателния й номер на гърба остави след в пясъка, което пък доведе в промяна в правилната на ИААФ от 2018-а – състезателите в хоризонталните скокове да скача без номера на гърба.

Шпанович също е европейска шампионка в зала и на открито и ще защитава титлата си Берлин. През 2017-а тя спечели европейското злато в зала пред собствена публика в Белград и с фантастичния резултат 7.24 – трето постижение във вечната ранглиста в зала.

Share Button