Уолш има нова компания над 22 метра

Световният шампион на открито и двукратен световен в зала в тласкането на гюле Том Уолш спечели надпреварата на “Златен шпайк” в Острава на 13 юни  с нов рекорд на турнира от 22.16.

Новозеландецът беше провокиран  от сребърния европейски медалист Михал Харатник, който подобри националния рекорд на Полша с 22.08 и излезе начело в класирането. Уолш успя да отвърне на удара при третото си излизане в сектора и си осигури първото място. Олимпийският шампион Райън Краузър (САЩ) постигна едва 21.43 в най-добрия си опит и това му отреди четвърта позиция. Представителят на домакините Томаш Станек допълни призовата тройка с 21.46. 

Радост за домакините имаше и в сектора за хвърляне на копие, където малко изненадващо се наложи Якуб Вадлейч с 88.36 м. Той остави зад себе си олимпийския шампион Томас Рьолер (Германия), който постигна 87.28 м за второто място. 

Изненадващо се разви и състезанието в овчарския скок при мъжете, където се наложи Павел Войчеховски (Полша) с 5.75 м. Световният шампион от Лондон 2017 Сам Кендрикс (САЩ) остана втори с 5.60 м, а сънародникът му Скот Хюстън завърши трети със същия резултат. 

sportal.bg

Share Button