„Тереза Маринова и приятели“ събра над 700 деца в София

Деветото издание на детския турнир „Тереза Маринова и приятели“ се проведе на 3 юни на Централния стадион на Национална спортна академия „Васил Левски“ в София.

Олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 – Тереза Маринова отново зарадва стотици деца от цялата страна със състезание с много емоции.

Събитието бе открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а децата бяха наградени и от треньорът на Тереза Христо Марков – олимпийски, световен и европейски шампион на троен скок, носителката на титли и медали от световни и европейски първенства в тройния скок Ива Пранджева, европейскиятт шампион в скока на дължина и национален рекордьор Ивайло Младенов и още елитни български атлети съпричастни с каузата на Маринова да популяризират атлетиката сред децата.

В богата си кариера Тереза Маринова освен олимпийската титла има златни медали от световно и европейско първенство при девойхките, ккато и от световно и европейско в зала при жените.

През 2010-а година тя положи началото на турнира за деца, а по-късно се включи активно и в програмата на ИААФ и БФЛА  „Детска атлетика“. Маринова тренира деца и преподава и в катедра „Лека атлетика“ в Национална спортна академия.

Share Button