АБАФ организира семинар в Сандански

АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) проведе семинар на тема „Администрация и организация на атлетически събития“.

Семинарът започна на 29 май и бе открит от Добромир Карамаринов – президент на АБАФ и първи вицепрезидент на ЕАА – Европейската атлетическа асоциация.

Заниманията завършиха на 1 юни като в четирите дни от лекциите участваха представители на 14 балкански атлетически федерации.

Лектори на семинара бяха Галя Пухалева – генерален секретар на АБАФ, Десислава Матеева (България), Гванца Микеладзе – Грузинска атлетическа федерация, Угур Кучук – Турска атлетическа федерация, Предраг Момирович – Сръбска атлетическа федерация и Мария Баджич – Беларуска атлетическа федерация.

Опитът си в организацията на големи атлетически прояви споделиха българите Иван Златев и Николета Александрова, които са помагали в провеждането на десетки международни атлетически състезания на територията на България.

През 2017-а година Сандански прие и семинар по „Детска атлетика“, както и общото събрание на БФЛА, а скоро в града се очаква и откриването на нова атлетическа писта.

Share Button