Ивет и Мирела са втори на Диамантената лига в Рим

Отлично представяне на най-добрите ни атлетки Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева на турнира от „Диамантената лига“ в Рим на 31 май.

Демирева защити класата си на вицешампионка на скок височина от олимпийските игри в Рио 2016 и скочи от първи опит 1.84-1.88-1.91-1.94. Мирела обаче не успя на 1.97. Така Мирела изравни най-силния си резултат за сезона, който постигна отново за второ място на „Диамантената лига“ в Шанхай.

Световната шампионка Мария Ласицкене (Русия, но участва като независима атлетка) направи грешка на 1.94 и бе втора в класирането, след Мирела, но преодоля перфектно 1.97. След това Ласицкене оглави световната ранглиста с 2.02 и атакува рекорда на турнира, но направи три неуспешни опита на 2.04.

Елена Валоригара (Италия) зае третата позиция с 1.94.

cof

Мирела сподели след състезанието: Скоковете ми станаха по-добре отколкото в Китай. Допусках по малко грешки. С нетърпение чакам следващото състезание. Със сигурност ще участвам в Хенгело, Холандия, а след това с треньорът ми ще решим дали да участвам на Диамантената лига в Стокхолм. Основната ми цел е европейското първенство в Берлин.

Ивет Лалова-Колио направи перфектно бягане на 200 м с 22.64 при насрещен вятър -1.7 м/с. Българката излезе трета от виража и със силни последни метри успя да достигне втората Мунджинка Камбуджи (Швейцария). Само Мари-Жозе Та Лу (Кот Д‘ивоар) остана извън обсега на Ивет с 22.49.

След бягането Ивет заяви: Успях да направя нещата както трябва тази вечер и тактически, и технически. 

Share Button