Run Bulgaria: Седмица на сутрешните бягания в парковете на София

Инициативите на „Рън България“ за популяризиране на активния начин на живот продължават и през лятото с активна седмица в София.

Столичани ще имат възможност да участват в организирани групови бягания в парковете сутрин преди работа.

Бяганията са насочени към работещи хора,  които искат да подобрят тонуса си преди напрегнатия работен ден, а записването ще се извършва през сайта: www.RunBulgar.com.

Предизвикатеството е сутрешно отборно бягане на 1 миля (1609 м,) в 5 парка в София за 5 дни от понеделник до петък от 2 до 6 юли!

Стартът на всяко събитие е точно в 7:00 часа сутринта, с местоположение различен популярен столичен парк – Южния парк, Борисовата градина, Западния парк, Северния парк и Парка Заимов.

Дистанцията, която пробягва всеки участник е точно една миля (1600 м), като състезанието е отборно. В един отбор участват трима души.

Ето и какво още споделиха от www.RunBulgar.com за инициативата:

Всички, които обичаме бягането се събираме.

Какво е най-хубавото нещо, което можем да правим в 7:00 часа сутринта?

Да спим – НЕ!

Няма нищо по-хубаво от сутрешното бягане.

Когато човек бяга сутрин, организмът му много по-бързо се разсънва и преминава към пълноценен режим.

Благодарение на сутрешното бягане, тялото отделя хормона на щастието (серотонин) и по този начин се зарежда с настроение за целия ден.

Цялосното кръвообращение в организма се засилва, всички жизнени процеси протичат по-бързо, включително значително се подобрява и мисловната дейност. Научно доказано е, че хората, които бягат сутрин са в пъти по-продуктивни, креативни и концентрирани на работното си място. Именно те са и тези, които при анкетни допитвания отговарят, че са щастливи и удовлетворени, както от работата си, така и от това, което до момента са постигнали.

Всяко бягане е точно 1 миля (1609 метра). Именно тази дистанция е подходяща, както за любители и напреднали, така и за хора, които не са бягали от „ученическите“ си години.

За всеки регистриран участник е предвидена уникална тениска от нашия генерален партньор SPORT DEPOT и много награди от нашите партньори.

Регистрирайте своя отбор до 15.06.2018г. и платете 50 % от стартовата такса. Информация за точното местоположение на всеки старт, както и да запишете своя отбор, можете да направите на www.RunBulgar.com/bg/

*Ограничена промоционална наличност!

Share Button