Започва веригата „Атлетиката търси таланти“ в цялата страна

Националните детски атлетически игри „ Атлетиката търси таланти“ ще се проведат в три града в България.

Това обявиха организаторите от атлетически клуб „Академик“ на пресконференция на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 10 май. Регионалните турнири ще бъдат на 19 май в Русе и 20 май в София и  Варна. Финалният кръг ще е на 23 юни в София, а от „Академик“ ще помогнат и за оргзнизирано пътуване, настаняване и участие на най-добрите в Европейските детски игри в Бърно, Чехия в началото на септември.

Треньорите Христо Стоянов и Моника Гачевска припомниха основните цели на тези състезания: да се обогати спортния календар на подрастващите атлети, да има принципа на селекция чрез няколко състезания, в които ще се покажат талантите, чрез регионалните състезания във Варна и Русе да се даде възможност и на млади атлети от далечните региони на България да участват в организирани състезания и вериги без да има нужда от разходи за транспорт и хотели.

Антон Бонов от Българска федерация лека атлетика, която партнира на веригата, заяви, че атлетически клуб „Академик“ е един от водещите в страна, тъй като има групи от малки деца до елитни състезатели от националния отбор, а от ръководството на клуба организират не само „Атлетика търси таланти“, но и най-професионалния международен турнир в България в зала, който носи името на клуба.

На пресконференцията присъстваха деца от клуба сред които и Мила Димитрова, която спечели веригата „Мтел атлетика за младежи“ през 2016-а година, а сега тренира в „Академик“ – София.

Повече за състезанията „Атлетиката търси таланти“ може да видите тук

Share Button