Диамантена лига 2018: Свирепи сблъсъци на препятствията в Шанхай

Вторият турнир от „Диамантената лига“ за 2018-а е в Шанхай на 12 май. Една от най-оспорваните дисциплини ще бъде на 110 м с препятствия, където олимпийският и световен шампион Омар Маклауд ще гони победа за трета поредна година в лигата.

Негови опоненти са световният шампион от 2015-а и вицешампион от 2017-а Сергей Шубенков (Русия), вторият от олимпийските огри Рио 2016 Орландо Ортега (Испания), сънаронците му Роналд Левай и Хензъл Парчмънт (1-2 на общобританските игри през април), както и световният рекордьор Ериъс Мерит (САЩ).

При жените американската доминация е пълна, а сблъсъкът от Доха преди седмица отнов е между световната рекордьорка Кендра Харисън, олимпийската шампионка Бриана МакНийл, Шерика Нелвис и Джъсмин Стоуръс, която има личен рекорд от 12.35. В списъка е и олимпийската шампионка от Пекин 2008-а и вицешампионка на света от 2017-а Доун Харпър-Нелсън (САЩ), която прави прощалния си сезон като атлетка.

Олимпийската шампионка на 400 м с препятствия Далила Мухамад (САЩ) ще направи дебют за сезона и ще се конкурира с номер 2 за сезона и шампионка от Общобританските игри от април Джанийф Ръсел (Ямайка).

Share Button