Диамантена лига 2018: Олимпийският и световен шампион на троен скок ще бяга 400 м в Шанхай

Втората спирка от най-силната атлетическа верига състезания „Диамантена лига“ е в един от най-населените и развити световни мегаполиси – Шанхай, Китай на 12 май.

20 действащи световни и олимпийски шампиони ще се застанат на старт на фантастичния стадион в Шанхай, който има 57 000 места.

Двукратният олимпийски и трикратен световен шампион на троен скок Крисчън Тейлър ще участва за първи път на турнир от „Диамантената лига“ на 400 м. 27-годишният американец има слабост към тази дисциплина и всяка година бяга дистанцията в началото на сезона, а личният му рекорд е 45.17. На 13 април тази година Тейлър бяга 45.44 в Гейнсвил, САЩ, а на 4 май стана втори на троен скок със 17.81 в първия „диамантен“ турнир в Доха.

Обиколката ще бъде една от най-интересните надпревари в Шанхай, тъй като в предишната „Диамантена лига“ Стивън Гардънър (Бахама) оглави световната ранглиста с национален рекорд 43.87, но компания ще му прави американец Фред Кърли с личен рекорд 43.70, както и Айзак Макуала (Ботсуана) с 43.72.

Вицешампионът от световното първенство в зала Майкъл Чери (САЩ) и катарския талант от нигерийски произход Абдалелех Харун също ще се включат в преследването на рекорда на „Дианатената лига“, който е 44.02.

Share Button