Детска атлетика в София със студенти, треньори, ученици и учители

Пореден семинар за запознаване с програмата „Детска атлетика“ бе организиран в София на 10 май.

Програмата на семинара, проведен благодарение на БФЛА и Столична община, включваше лекции в спортен комплекс „Бокар“ и практически занимания на националния стадион „Васил Левски“.

Лектор на семинара бе Иванка Кърпарова – бивша атлетка и преподавател по спорт в Софийския университет, която води занимания и семинари по програмата от 2013-а година и има собствени статии и разработки по темата.

В семинара се включиха треньори и състезатели от столичния клуб „Надежда“ и КЛАС – Костенец, студенти от Софийския университет и учители от столични училища. Всички участници получиха сертификати за участие в семинара.

На 11 май атлетически клуб КЛАС проведоха занимание в град Костенец с над 50 деца, на 21 май програмата минава през село Горни Лозен до София, а на 31 май и 1 юни „Детската атлетика“ за първи път ще стъпи и в Перник със семинар за учителите и атлетиески занимания от програмата по случай деня на детето.

Програмата „Детска атлетика“ продължава през тази година и с помоща на Министерството на младежта и спорта в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Добрич, Видин, Враца, Сливен и Костенец.

Предвиден е и летен лагер по програмата, който ще се проведе от 29 август до 3 септември в град Долна баня.

Записвания за лагера в Българска федерация лека атлетика и на имейл: atletikabg@gmail.com

Share Button