Run Bulgaria: Хисаря посрещна бегачите с прекрасно време

Четвъртият кръг за любители на бяганията и красивите кътчета на България се проведе в град Хисаря.

Старт-финалът на състезанието бе в центъра на стадион „Крепост“, който е оборудван с най-модерната писта в България – MONDO.

Трасето от 7.851 км минава през най-дългата запазена крепостна стена от времето на Римската империя и покрай едни от най-модерните спа хотели в България известни с лечебната си минерална вода.

Стартът на състезанието бе даден от инж. Пенка Дойкова – кмет на община Хисаря. Балканският вицешампион на 800 м за юноши до 20 години Мартин Проданов спечели втора победа във веригата като пробяга дистанцията за 29:23 със средна скорост 3:44 мин/км. Даниел Кубашлиев зае второто място с 30:13, а Гени Семковски е трети с 31:47.

Лиляна Георгиева бе най-бърза при жените с 30:49 пред Снежина Стефанова 34:16 и Паолина Грозева 36:01.

Начинаещите бегачи имаха възможност да пробват силите си на дистанция от 1 миля (1.6 км).

Докато по-големите се състезаваха по трасета из града над 50 деца от Хисаря и страната участваха в занимание по „Детска атлетика“ на стадиона. Заниманието се водеше от Андрей Рангелов и бившата шампионка и медалистка от европейски и световни първенства в хоризонталните скокове – Ива Пранджева.

Всички бегачи от „Рън Хисаря“ получиха уникални фланелки и медали, а най-бързите трима при мъжете и жените взеха и ваучери от “Sport Depot” – основен партньор на веригата. Вицешампионката при жените Снежина Стефанова похвали състезанието и града в профила си в социалната мрежа Facebook: „Наистина прекрасно събитие! Перфектната организация на перфектото място. Готини хора, слънце и адреналин. Мисля, че стадиона в Хисаря няма конкуренция. Останах изумена от гледката откриваща се, влизайки в стадиона. Това не е Швейцария, а БЪЛГАРИЯ.“

Следващото състезание от Run Bulgaria е планинско предизвикателство на Витоша на 19 май с трасе от 17 километра от хотел „Боерица“ до Черни връх и обратно. Записването вече тече на www.runbulgar.com

Share Button