Атлетически легенди и спортни журналисти уважиха паметта на Григор Христов

Третото издание на турнира „Григор Христов“ събра легендарни български атлети и спортни журналисти на 4 май на стадиона на Национална спортна академия. 

Сред участниците бяха първата световна рекордьорка на България и носителка на два олимпийски медала в скока на височина Йорданка Благоева, вицешампионката от олимпийските игри на 800 м през 1976-а година Николина Щерева, двукратната европейска шампионка на 100 м с препятствия Светла Димитрова-Пищикова, националният ни рекордьор на 60 м и 110 м с препятствия Живко Виденов, както и спортни журналисти, близки приятели и съпругата на Григор Христов-Гришата – Сузи Христова. Олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова се включи в церемонията по награждаване.

Журналистите, приятелите и бившите елитни атлети се състезаваха на 100 м, скок дължина от място, 800 м и гюле (4 кг).

Три златни медала от тези състезания спечели Илия Илиев от Българската национална телевизия и член на редакционния екип на списание „Атлетика“, който взе победите на 100 м, скок дължина от място и 800 м.

Първото място на гюле пък спечели Ивайло Русенов – вицешампион на света за юноши на троен скок от 1998-а година и атлет на България за 2018-а година, който бе насърчаван от 10 млади атлети от собствената си група от „Локомотив“ – Пловдив.

При жените бронзовата медалистка на 100 м с препятствия от европейското първенство в Мюнхен 2002 Яна Касова, която сега пише за атлетическия сайт bgatletic.com, бе най-бърза на 100 м и скок дължина от място, a Светла Димитрова-Пищикова бе шампионка на гюле.

Традиционно всички, който уважаваха и познаваха Гришата, се снимаха с негова снимка след церемониите по награждаването.  

Турнирът продължи със стартове за юноши и девойки, където участваха над 180 млади атлети от цялата страна.

Share Button