Силните се събират в Балчик на 5 май с благотворителна кауза

Турнирът „Дионисополис“ ще събере стотици атлети в хвърлянията на 5 май в Балчик.

Програмата предвижда 19 надпревари във всички видове хвърляния – гюле, диск, чук и копие. Най-голямо внимание е отделено на дисциплината мятане на чук, където ще има 8 състезания в различни възрастови групи, а Валентин Андреев се цели нов национален рекорд при юношите до 18 години.

Турнирът ще завърши със занимание по „Детска атлетика“ за най-малките участници.

Статуетка – Гълъб на надеждата, ще бъде връчена в Балчик по време на турнира. Фигурката с надпис „Дарих надежда на Митко“ ще получи спортният клуб или състезателят, донесъл в Балчик най-много пластмасови капачки.

Преди месец от балчишкия клуб по лека атлетика „Черно море – 2005“ предизвикаха своите приятели и съперници от клубовете в страната да се включат в благотворителна акция за разделно събиране на пластмасови капачки за операция на млад мъж от общината.

След злополука преди четири години Димитър Стоев от с. Оброчище е с пречупен вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. 32-годишният мъж е парализиран от кръста надолу.

Шансът за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90%.

Митко има оферта от кипърска болница с определена сума за лечението 60 000 евро, непосилни за семейството.

В помощ на лечението на Димитър Стоев има няколко кампании. В община Балчик се събират пластмасови капачки. Средства се набират и чрез кампанията „Да изправим Митко на крака” чрез онлайн платформата „HelpKarma” на адрес www.helpkarma.com/campaign/da-izpravim-mitko-na-kraka-29.

Замислена е серия от благотворителни онлайн търгове.  Благодетели на Митко вече станаха Мирела Демирева и Тихомир Иванов. Те дариха лични предмети, за които скоро ще има търг.

 

Share Button