NIKE става партньор на Берлин 2018

Най-голямото атлетическо събитие в Европа ще бъде континенталния шампионат от 7 до 12 август в столицата на Германия – Берлин.

На 27 април организационния комитет на Берлин 2018, съобщи, че най-известния бранд за спортна екипировка NIKE ще бъде официален партньор на събитието.

Американската компания разпознава Берлин като един от 12-е най-важни световни мегаполиси за фирмата.

Президентът на Европейската атлетика Свен Арне Хансен сподели за новото партньорство: „Берлин, европейският шампионат и NIKE са големи брандове и имат полза един от друг. Спортно събитие от световна класа подкрепено от водещ производител на спортна екипировка в световно известен град. Фокусът на вниманието на цяла Европа и извън нея ще бъдат върху нас и ние няма да разочароваме феновете на спорта.“

Берли 2018 ще бъде част от Първото многоспортово европейско първенство, което ще бъде в Берлин и Глазгоу и ще включва още континетални първенства по атлетика, плувни спортове, гимнастика, колоездене, гребане, триатлон и голф. Атлетиката ще бъде на култовия олимпийски стадион от 1936-а година, а шосейните бягания и спортното ходене са по улиците на града. Останалите спортове са в Глазгоу – най-големият град на Северна Ирландия.

Очаква се поне 15 български атлети да участват в европейското първенство в Берлин, а вече над 100 български фена на атлетика са закупили билети за шампионата.

Организаторите са пуснали в продажба 330 000 билета за шестте дни от състезанието, а вече са закупени около 200 000 от ценните хартийки.

Share Button