Видин посрещна Детската атлетика

Програмата „Детска атлетика“ бе представена във Видин на 27 април със семинар и занимание с участието на 60 деца от града.

Семинарът бе организиран от Българска федерация лека атлетика, спортен клуб „Радуканови“, община Видин и Министерството на младежта и спорта.

 Сутринта бе посветена на теоретични занимания с учители и треньори в СУ „Любен Каравелов“ с лекции за философията и упражненията на програмата от бившият национален състезател и треньор на деца в Плевен Явор Топузов.

Следобяд участниците в лекциите организираха състезание по „Детска атлетика“ на градския стадион с 60 деца от града и спортен клуб „Радуканови“.

Децата получиха грамоти, а всички, които помагаха в реализирането на семинара и заниманието взеха сертификати от БФЛА за участие в програмата.

Дейностите по развитието на детската атлетика продължават с помоща на БФЛА и ММС с още активности през април и май, а в края на август и началото на септември ще бъде организиран национален лагер с талатливи деца от програмата „Детска атлетика“.

Share Button