Записахте ли се за маратоните във Варна и Плевен?

Маратоните на Варна и Плевен са след няколко седмици, а записването за тези две състезания, включени в спортния календар на Българска федерация лека атлетика, тече.

Двата маратона предлагат разнообразни дистанции. Варненският маратон, който е на 13 май, има ново трасе, което минава покрай морето, а любителите на бяганията могат да се запишат на 10.5 км, 21.1 км и класическата дистанция от 41.195 км. За най-малките и не толкова подготвените има дистанция от 2 км, за която не се плаща такса.

Маратонът на морската ни столица е част от веригата „Бягането начин на живот“, а феновете на атлетиката могат да гледат битката на професионалните бегачи сред които и няколко африканци.Участници от 20 страни ще бягат във Варна, за повече информация посетете сайта на маратона marathonvarna42km.com

Петото издание на Плевенският маратон също се очертава като много силно състезание. На 20 май по улиците и емблематичните места на Плевен ще има полумаратон – 21.1 км и маратон – 42.195 км, както и щафета 2х10.55 км.

Безплатно ще може да се включите на 3 км крос в центъра на града. Организаторите също са предвидили награден фонд за най-добрите бегачи на стойност 7000 лв. Повече подробности за състезанието вижте на plevenmarathon.com

Всички картотекирани състезатели в Българска федерация лека атлетика, могат да се запишат безплатно за участие в Маратон Варна и Маратон Плевен на дистанция 42.195 км., като в регистрацията без такса на класическата дистанция имат право да участват състезатели на възраст 20 години към 31 декември в годината на състезанието. Т.е. родени 1998 г и по-големи.

Записване за Маратон Плевен на plevenmarathon.com с промо код: bfla2018 до 8 май 2018 г.

Записване за Маратон Варна на marathonvarna42km.com – отбележете в полето за регистрация, че имате картотека в БФЛА за 2018 г.

Регистрацията ви ще бъде активирана след проверка на картотеката в БФЛА.

Share Button