Run Bulgaria организира първи шосеен пробег в Шабла

Павел Павлов и Лина Христова спечелиха първия шосеен пробег в Шабла на 21 април – част от веригата „Рън България“ и турнира „Коста Василев.

Над 40 участника участваха на 2.7 км и 13.8 км в Шабла, а най-бързите трима при мъжете и жените на дългата дистанция получиха ваучери по 50 лв от основния партньор на веригата „Рън България“ – Sport Depot. Наградите на първите трима мъже и жени връчи кметът на община Шабла Мариан Жечев. Целият футболен отбор на “Нефтяник 2010“ – Шабла бяга заедно по трасето на дългата дистанция в подкрепа на съотборника си Павел Йорданов, който счупи крака си на мач преди седмица.

Няколко семейства от страната и региона също стартираха в късата дистанция, за да изпитат емоцията от бягането в хубавия пролетен ден.

Победителят Павел Павлов преодоля дистанцията от 13.8 км от Шабла до едноименния нос в Черно море и обратно към града за 56:18. Христова пробяга разстоянието за 1:22:40.

Заедно с пробега се проведе и турнира „Коста Василев“ на новия стадион в Шабла, където участваха повече от 200 атлети от 10 клуба от цялата страна.

Снимка: Марияна Върбанова

Share Button