Наситен спортен календар на БФЛА

Спортният календар на Българска федерация лека атлетика съдържа повече от десет състезания в следващите няколко седмици, а програмите и наредбите на различните надпревари са качени в страницата на БФЛА www.bfla.org

През този уикенд предстоят Националният шампионат по планинско бягане в Нова Загора на 21 април, където се очакват над 150 състезатели във всички възрастови групи. По същото време ще се състои и втория турнир „Коста Василев“ на стадиона в град Шабла. В това състезание също са застъпени всички възрастови групи и има стартове за малки деца. В Шабла на 21 април има и кръг от веригата бягания за любители – Run Bulgaria с шосейно бягане на дистанции 2 км и 13.8 км.

На 22 април (неделя) ще бъде и първото състезание за годината от атлетическата лига за деца Go Kids!

Уикендът на 28 и 29 април е посветен на турнирни състезания в Габрово и Луковит на кортови питси. Турнирът „Никола Вълчанов“ в Габрово е със спринтови дисциплини и гюле за различни възрасти, а мемориалът „Веселин Даскалов“ в Луковит предлага бягания за различни възрасти от 100 м до 1500 м.

Третото издание на турнира „Григор Христов“ на 4 май (петък) също има много интерестна програма. Освен демонстрационни състезания за журналисти организаторите са предвидили спринтове, бягания, хвърляния и дори щафети на 4х100 м. На следващият ден (5 май) ще има ново бягане от веригата Run Bulgaria, този път в Хисаря, а на новия стадион “Крепост“ по време на пробега ще се проведе и „Детска атлетика“ с деца от цялата страна. По същото време на 5 май хвърлячите си дават среща в Балчик в шестия специализиран турнир „Дионисополис“. 

Още един национален шампионат по планинско бягане е предвиден за 9 май в Тетевен. Това е по-тежката дистанция в тази дисциплина – 30 км за мъже и жени с денивелация 2000 м.

Атлетическият маратон от състезания продължава с турнири на писта на 12 май в Русе, 13 май в Руен, 16 май в София и 19 май в Пловдив.

Share Button