Честит юбилей на Добромир Карамаринов!

Президентът на Българска федерация лека атлетика и Асоциацията на балканските атлетически федерации, и първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация – Добромир Карамаринов навърши 60 години на 26 март.

Рожденият ден на Карамаринов събра голяма част от елита на българската, балканската, европейската и световната атлетика в Правец в периода от 25 до 27 март.

Авторитетът на именития българин почетоха с присъствието си – президентът на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) – лорд Себастиян Коу, президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, олимпийският, световен и европейски шампион  на троен скок Христо Марков, двукратната европейска шампионка на 100 м с препятствия Светла Димитрова-Пищикова, президенти на национални атлетически федерации, бизнесмени подпомагащи родната атлетика като Валентин Златев, Асен Христов, Красимир Дачев, Иван Колев, Георги Павлов, вицепрезидентът на БОК и легендарен волейболист Любомир Ганев, журналисти отразяващи олимпийски спорт номер едно и още много гости, повечето от които свързани с атлетиката.

По случай юбилея рожденика бе удостоен от министърът на младежта и спорта Красен Кралев с почетния знак „Венец на победителя“, което е най-високото държавно отличие в областта на спорта.

Добромир Карамаринов е бивш национален състезател на 400 м с препятствия. Завършил две висши образования. Работил е като треньор в Габрово и е ръководил спортно дружество „Янтра“. От 1994-работи в БФЛА, а от 2004-а година е президент на организацията. През 2010-а година става президент на Балканската атлетическа асоциация, която е със затихващи функции, но за няколко години тя става най-силната регионална атлетическа организация с 18 страни членки в началото на 2018-а година.

Добромир е избран за първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация през 2015-а година след няколко години работа в различни структури на тази организация.

Екипът на списание „Атлетика“ и сайта www.atletikabg.com пожелават много здраве на Добромир, неговото семейство и близки, както и още много дръзновение, късмет и успехи в мисията за популяризиране и развитие на леката атлетика у нас и по света!

Share Button