Българският двойник на Аштън Ийтън се нуждае от помощ

Балчишките атлети призовават своите приятели и съперници от клубовете в страната да се включат в благотворителна акция, за да помогнат на Димитър Стоев, който е двойник на олимпийския и световен шампион и рекордьор на седмобой и десетобой Аштън Ийтън.

Остават по-малко от два месеца до 5 май, когато в Белия град ще се проведе шестото издание на турнира по хвърляния “Дионисополис”. Призоваваме ви дотогава да събирате всякакви пластмасови капачки. Донесете ги в Балчик за да направим още едно състезание – по благотоврителност. Събраните капачки ще бъдат дарени за подпомагане на лечението на млад мъж от община Балчик”, апелират от ръководството на СКЛА “Черно море – 2005”.

След злополука преди четири години младежът от с. Оброчище е с пречупен вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. 32-годишният мъж е парализиран от кръста надолу. Шансът за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90%. Митко има оферта от кипърска болница с определена сума за лечението 60 000 евро, непосилни за семейството му.

В помощ на лечението на Димитър Стоев има няколко кампании. В община Балчик се събират пластмасови капачки. Средства се набират и чрез кампанията „Да изправим Митко на крака” чрез онлайн платформата „HelpKarma” на адрес

https://helpkarma.com/campaign/da-izpravim-mitko-na-kraka-29.

Продължава и онлайн инициативата във фейсбук страницата „Благотворителен базар „За лечението на Митко“. Замислена е серия от благотворителни онлайн търгове.

Пър­ви­ят търг е за  би­жу­та. Той ще започне в 10,00 ч. на 24 март и ще про­дъл­жи до 18,00 ч. на 31 март. На бла­го­т­во­ри­тел­на­та стра­ни­ца във фейсбук са пу­б­ли­ку­ва­ни пър­ви­те сним­ки на би­жу­та, ко­и­то ще се про­да­ват с на­д­да­ва­не. Там ще бъ­дат обя­ве­ни и  ус­ло­ви­я­та на тър­га.

Share Button