Run Bulgaria: Шампион в спринта дари маратонки на млади атлети в Пазарджик

Десислав Гунев – шампион на България на 100 м от близкото минало подари 10 чифта маратонки на млади атлети в град Пазарджик дни преди шосейния пробег „Пазарджик – Острова“, който ще се проведе на 24 март.

Гунев е участник на олимпийските игри в Пекин през 2008 година, а след завършването на кариерата си стана треньор по кондиция на състезатели по ММА.

Атлетическите състезания се завърщат в Пазарджик след десетилетия благодарение на инициативата на сдружението „Пазарджик спортува“ на Ренете Камберова – бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 с ансанбъла по художествена гимнастика, Българска федерация лека атлетика и движението за популяризиране на бягането в страната – Run Bulgaria.

От „Пазарджик спортува“ публикуваха снимки на децата и дарените маратонки във Facebook страничката си с благодарност към Гунев:

Изключително добра мотивация за лекоататлетите ни от град Пазарджик

Благодарим ти Десо!

Той накара 10 деца от школата по лека атлетика, в Пазарджик да бягат по бързо, с повече хъс и желание. Той знае какво е да тренираш в не най-добрите условия, но въпреки това да побеждаваш… Да побеждаваш всеки ден условията, другите състезатели и най-вече себе си! Той беше сред най-бързите мъже на България с личното си постижение от 6,75 сек. на 60 м. (2006 г.) и 10,27 сек. на 100 м. (2008 г.). Представляващ България в спринта на Олимпийските игри в Пекин 2008 и световното първенство в Берлин 2009. Той е Десислав Гунев или по-познат, като Десо Гунев .Той е поредното доказателство, че за да бъдеш голям шампион, преди всичко трябва да имаш голямо сърце. Десо направи изключителен жест към лекоататлетите от „Хебър“,като им подари 10 чифта нови маратонки.

Благодарим ти Десо, за прекрасния жест към бъдещите ни шампиони. Винаги си добре дошъл в град Пазарджик.

Share Button