Тринидад и Тобаго очаква третото си олимпийско злато….от Пекин-2008

До момента Тринидад и Тобаго има два златни олимпийски медала – на Хейсли Крофърд на 200 м от Монреал-1976 и на Кешорн Уолкът в хвърлянето на копие от Лондон-2012. Скоро обаче се очаква трети – от щафетата 4х100 м на игрите …в Пекин-2008.

Ямайка тогава спечели с Юсейн Болт на последния пост, а Тринидад и Тобаго беше на второ място. През 2016-а обаче повторно тестване на 454 проби от игрите в Пекин доведе до позитивна проба на метилхексанамин на Неста Картър, който беше част от квартета на Ямайка. На 25 януари 2017-а МОК наказа Картър за провинението, а в началото на тази година стана ясно, че златните медали най-после са върнати от Ямайка.

Ато Болдън, най-именитият спринтьор от Тринидад и Тобаго, направи следното изявление преди няколко дни: „Както знаете, аз съм посланик на ИААФ и мога да потвърдя, че златните медали вече са върнати след дисквалификацията и разгледаните впоследствие протести и т.н. Не знам точно кога ще бъде официалното награждаване на щафетата ни, но трябва да е през 2018-а”.

Share Button