Ласицкене критикува руската федерация!

4-кратната световна шампионка (по два пъти в зала и на открито) в скока на височина Мария Ласицкене остро критикува руската атлетическа федерация и заплаши с по-сериозни действия.

„На първо място, аз съм удивена от реакцията на нашата федерация. Когато председателя на комисията по възстановяването Александър Паркин в интервю казва, че заявленията на ИААФ сигурно са повлияни от успешното ни представяне на световното първенство в Бирмингам, това не може да породи нищо друго освен недоумение. А точката за планираните национални тествания на руските атлети, които изискват от ИААФ, се появи още в ноемврийския доклад на работната група. Има го и на сайта на ИААФ и бе пратен в нашата федерация”, казва Ласицкене за „РИА Новости” по повод на реакцията на ръководството на руската атлетическа федерация (ВФЛА) на заявлението на ИААФ, че при отсъствие на прогрес в процеса на възстановяване на ВФЛА, на руските атлети може да не бъде разрешено да участват на международни състезания дори като неутрални спортисти.

„Какви ще са нашите действия? Ако през юли, заради неизпълнени критерии от федерацията, ми бъде забранено да участвам на състезания в чужбина дори като неутрална атлетка, ще бъдем принудени да действаме по-твърдо по отношение на ВФЛА. Варианти в тази насока има няколко”, продължава Мария.

Share Button