Мирела Демирева недоволна от шестото място в Бирмингам

Разочарование от шестото място в скока на височина на световното в зала в Бирмингам изрази Мирела Демирева веднага след състезанието на 1 март.

Тя зае призовата позиция с преодоляване от първия опит на 1.84 м, и от третия 1.89 м. „Разочарована съм. Резултатът ми е изключително слаб. Знам, че съм готова, но днес не успях да се реализирам. Все още работя върху разбега си, но това не е оправдание. В крайна сметка за мен е важно, че съм здрава. Зимата не беше голямата ми цел. Въпреки това си направих лично постижение„, коментира след финала Мирела Демирева.

Шампионка с 2.01 м стана рускинята Мария Ласицкене, която заедно с останалите си сънародници се състезава под неутрален флаг в Бирмингам. След като стана първа тя опита да преодолее 2.07 м и да подобри рекорда на световните първенства в зала на Стефка Костадинова от 2.05 м от Индианаполис 1987 г. И в трите опита обаче Ласицкене бе далеч от успеха.

cof

Участникът ни при мъжете Тихомир Иванов зае девето място с 2.20 м.

Иванов коментира състезанието така: „Зле мина състезанието. Дойдох с покана тук в Бирмингам. Като цяло през целия сезон не планирах да участвам на световното в зала. На националното първенство постигнах 2.28 м, но тогава бях събрал много амбиция отново да скачам след контузията в Лондон на световното през август 2017-а. Просто там ми се получи всичко както трябва. Иначе тренировъчния резултат тази зима ми е 2.20 м„, коментира Иванов.

При мъжете титлата спечели Даниел Лисенко (Неутрални атлети) с 2.36 м. Среброто остана за голямата звезда в последните години Мутаз Баршим (Катар) с 2.33 м.

Share Button