Добромир Карамаринов откри семинар за „Детска атлетика“ в Самоков

Първият вицепрезидент на Европейската атлетика и председател на БФЛА Добромир Карамаринов откри семинар за „Детска атлетика“ по програма на ЕА и подкрепен от ИААФ на 22 февруари в Самоков.

 В семинара участват 41 участници свързани с развитието на детската атлетика от 38 страни. Лектори са Аустра Скуяите (Литва) и Бостян Брадешко (Словения). От страната на ЕА тук е и координатора на програмата Марко Васич (Сърбия), а по скайп се включва в работните групи и Гюнтер Ланге от ИААФ и други международни лектори от цял свят.

Българските представители в семинара са бившия национален състезател в скока на дължина Явор Топузов, който тренира деца в Плевен и Любослава Николова – треньорка по атлетика и учителка в Самоков.

Програмата „Детска атлетика“ на ИААФ навлезе в България през 2013-а година и оттогава стана една от най-популярните спортни програми в страната ни, като бяха обучени стотици инструктори, треньори и учители, а десетки хиляди деца преминаха през програмата. Министерството на младежта и спорта съвместно с БФЛА вече втора година също активно съдейства за популяризиране на програмата в страната.

Share Button