3 години без Гришата!

На 17 февруари 2018 година се навършват 3 години от смъртта на един от най-големите български спортни журналисти отразявали леката атлетика по света и у нас – Григор Христов.

Гришата озаряваше с усмивка и внушителна осанка пресцентрове и стадиони по целия свят. Той живееше за и с атлетиката, тя бе неговата страст.

За 80-годишнината на атлетиката в България (2004-а година) Гришата издаде великолепна книга: За „Царицата” с признание и любов. Много поколения атлети, треньори, спортни ръководители, журналисти, читатели и зрители са имали удоволствието да се докоснат до тази обаятелна фигура, която бе пример за подражание в безброй отношения.

Панахидата за третата годишнината от кончината на Гришата ще бъде в софийската църква „Свети Седмочисленици“ на 17 февруари (събота) от 11:00 часа.

На 4 май тази година Българска федерация лека атлетика, софийски атлетически клубове и приятели на Гришата организират третия мемориален турнир за юноши и девойки „Григор Христов“, който ще се проведе на стадиона на Национална Спортна Академия „Васил Левски“.

Share Button