Атлетически клуб Балкан – Димитровград навърши 30 години

Клубът по лека атлетика в сръбския град Димитровград празнува 30-годишен юбилей, който бе отбелязан със специално тържество на 12 февруари.

На тържеството в спортната зала в Димитровград присъстваха първият вицепрезидент на Европейската атлетика и президент на АБАФ и БФЛА Добромир Карамаринов и президента на Сръбската атлетическа федерация Свободан Бранкович. Годишнината бе открита със специален филм за историята на клуба, а по-късно състезали от клуба бяха наградени с почетни грамоти.

През 1988-а година треньорът Александър Марков основава клуба „Балкан“ и оттогава стотици деца и младежи от Димитровград, който се намира на 3 километра от България, се посвещават на леката атлетика. Марков редовно води атлетите си на състезания в България и организира международия турнир „Джъмп“ – специализиран в скоковите дисциплини.

На турнира участват и едни от най-добрите български скачачи като Венелина Венева-Матеева, Илиян Ефремов, Николай Атанасов – Джоко, Андриана Бънова, както и най-силния сърбин в скока на височина – Драгутин Топич.

Балкан – Димитровград е организатор и на състезания по крос и планинско бягане, както и на семинари и лагери по скокове.

Местната общинска управа съвместно със сръбската федерация имат намерение да обновяване на атлетическата база в града с нова атлетическа писта и специално терен със нови сектори за скокови дисциплини.

cof

Share Button