ЦСКА и Академик – София са щафетните шампиони при мъжете и жените

Квартетите на ЦСКА (при мъжете) и „Академик“ – София при жените спечелиха последните две дисциплини на националния шампионат в зала в София на 4 февруари.

Отборът на ЦСКА постигна 3:24.42 за титлата като за Юри Божерянов това бе втори медал след среброто на 60 м с препяствия по-рано през деня. В четворката на „Академик“ – София бягаха два от медалистите на 400 м – Алекс Василев (сребърен) и Жоро Жоров (бронзов) и те добавиха по още един медал в колекцията си от това първенство, Василев има и още едно сребро на 800 м. В селекцията на бронзовите медалисти от „Локомотив“ – Русе бяга третия от 60 м Георги Ганчев, който също ще има две отличия от шампионата. В тима на четвъртите – „Дунав“ – Русе бе шампиона на 400 м Живко Стоянов, бившият шампион на 800 м Сава Тодоров и най-добрият бегач параолимпиец Християн Стоянов, но въпреки това отборът не можа да вземе медал.

При жените отборът на победителките от „Академик“ – София бе съставен предимно от девойки, които бягаха 4:02.47 за титлата. Вицешампионкте от „Евър“ – Варна имаха в състава си първата на 1500 м и втора на 800 м – Силвия Георгиева и бронзовата медалистка на 60 м – Йорданка Иванова. Със сребърния медал на 4х400 м Силвия стана на титулованата атлетка на първенството, а Иванова има сребро и бронз.

Най-звездният отбор на това състезание без спор бе този на СК „Костенец“. Националната рекордьорка на 400 м и 400 м с препятствия и многократна медалистка от европейски и световни първенства Ваня Стамболова бяга на втори пост като прие щафетата от Надежда Рачева – шампионка на България н 100 м, 200 м и 400 м от 2017-а година. На последния пост бяга Катя Христова също бивша златна медалистка от национални шампионати на 400 м и 800 м.

Share Button