Кой ще участва на националния шампионат за мъже и жени в зала?

Няколко от най-добрите ни атлети ще се състезават на националния шампионат за мъже и жени в зала на 3 и 4 февруари в София.

Атлет на България за 2017-а година Тихомир Иванов ще направи първия си старт след като се контузи във финала на скок височина на световното първенство в Лондон на 13 август миналата година.

Атлет на България за 2004-а, 2013-а и 2014-а Георги Иванов също ще покаже формата си. Националният рекордьор на гюле ще се бъде в сектора с треньора си Галин Костадинов (участник на олимпийските игри в Атина през 2004-а), който също ще тласка.

Вицешампионката на Европа на гюле в зала Радослава Мавродиева също ще направи дебют за годината на националния шампионат, както и ветеранката в скока на височина Венелина Венева-Матеева.

Инна Ефтимова също не се състезавала повече от 10 месеца. През зимата на 2017-а тя направи наситен сезон с балканска титла на 60 м и полуфинал на еврошампионата, но след това се контузи за лятото.

Момчил Караилиев (троен скок), Денис Димитров (60 м) и Митко Ценов (800 м и 1500 м) вече регистрираха резултати по-рано през сезона, но в зала „Асикс Арена“ ще се опитат да подобрят постиженията си.

Пълната програма на шампионта вижте тук

Share Button