Добромир Карамаринов даде старта на Дубайския маратон

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов даде стартовия изстрел за началото на маратона в Дубай, Обединени Арабски Емирства на 26 януари.

Състезанието постави рекорди по плътност на качествени резултати от професионалните атлети в класическата дистанция, а около 33 000 любители бегачи тичаха на различните дистанции в един от най-модерните градове в света. Сред любителите имаше и 14 българи, които завършиха 10 км и 42.195 км.

Карамаринов, който е първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация и президент на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации), пристигна в Дубай след заседание на Изпълнителното бюро на Европейската атлетика в Атина.

Карамаринов и Ахмад Ал Камали (президент на Атлетическата федерация на ОАЕ и член на Съвета на  ИААФ) организираха съвместно Балканската атлетическа гала в Дубай през ноември 2016-а година.

АБАФ и Атлетическата асоциация на страните от Персийския залив, с президент Камали, поддържат приятелски връзки, а през 2018-а ще участват на съвместно състезание в столицата на Беларус – Минск.

Share Button