Краси Георгиев – 36 часа бягане – 246 километра!

Бягането бе с благотворителна цел – в подкрепа на деца, преборили рака. 

Уникално постижение записа в своята богата спортна кариера ултрамаратонецът Красимир Георгиев. В продължение на 36 часа той бяга върху бягаща пътечка и измина 246 километра със средна скорост 7 км/ч. За тези 36 часа бегачът имаше само няколко малки почивки за физиологични нужди и общо 23 минути сън. 

Бягането имаше за цел да се съберат средства за тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разходи за участието им на голямото международното състезание „Игри за победители“ 2018 в Москва. До пътечката на ултрамаратонецът имаше и втора, на която можеше да се включи всеки желаещ да подкрепи каузата. Бяха събрани над 16 хиляди лева. 

Красимир Георгиев е роден в София, но дълги години живее в Лондон и САЩ, преди да се върне отоново в България. Дипломиран психолог, интересите му обхващат работа с деца в неравностойно положение и консултации по спортно хранене. Спортната му кариера включва над 60 маратона и 30 ултрамаратона по цял свят. Той е сред малцината спортисти, пробягали успешно полярния ултрамаратон „Фростскейд 500“, пустинния Маратон на пясъците и ултрамаратона в джунглата „Бразил 135“. Както и първият българин, завършил успешно най-тежкия ултрамаратон в света – „Бедуотър“, провеждан в Долината на смъртта в Калифорния. Изминавайки 217-километровата дистанция за 37 часа и 37 минути, той финишира 34-ти от стартиралите 96 участника. 

Share Button