Митко Ценов завърши втори на 1500 м в Истанбул

Един от най-добрите български атлети в бяганията на средни и дълги разстояния Митко Ценов (Атлет – Мездра) направи своя първи старт за годината на 14 януари.

На международния турнир в зала в Истанбул, Турция, Митко участва на 1500 м. В конкуренцията на водещите представители на домакините на тази дистанция 24-годишният възпитаник на треньора Йоло Николов финишира втори с време 3:53.83.

Преди Митко завърши само Левент Атес от Измир, който спря хронометъра на 3:51.10. Трети се нареди неговият сънародник Бурак Йоздемир с постижение 4:04.82.

Бягах равномерно по цялата дистанция, но все още нямам сили да вдигна темпото накрая, цялото бягане ми идва само на ритъм, сподели след първи си старт през сезона Ценов. Не съм добре разбяган. А и това ми беше едва трето влизане в зала. Надявам се в София нещата да се получат.”

Следващият старт на Митко на 1500 м ще бъде след две седмици, на 27-28 януари, на Националния шампионат в зала под 20 г. (юноши старша възраст), където той ще бяга извън класирането.

Мирослав Гетов, MediaNews

Share Button