Тихомир Иванов официално получи наградата за Атлет на България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата за „Атлет на България“ на Тихомир Иванов на официална церемония в столичния хотел „Метрополитън“ на 11 януари.

Специалната статуетка за Тихомир бе изработена от един от партньорите на БФЛА – Мобилтел, а Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ към компанията, връчи последен модел мобилен телефон на атлета.

Иванов, който направи супер сезон през 2017-а година, спечели 20-ото издание на анкетата организирана от списание „Атлетика“. Плевенчанинът достигна до финалите на скок височина на европейското първенство в зала и световното първество на открито, както и регистрира призови класирания в турнирите от „Диамантената лига“ и европейското отборно първенство – първа лига. Тихомир постигна и впечатляващ личен рекорд – 2.31 – точно на световното първенство.

Наставникът на Тихомир – Георги Гетов бе обявен за треньор на годината и почетен от БФЛА и Мтел с награди.

Добромир Карамаринов президент на Българска федерация лека атлетика и Асоциацията на балканските атлетически федерации, и първи вицепрезидент на Европейската атлетика – награди Александра Начева за „Изгряваща звезда на българската атлетика“ за впечатляващите и постижения и рекорди в тройния скок.

Най-добрата българска атлетка в бяганията на средни разстояния при девойките и жените през 2017-а – Лиляна Георгиева спечели приз за „Любимец на феновете на списание Атлетика“, а подаръците от БФЛА и Мтел връчи Антон Бонов – главен редактор на специализираното издание.

Треньорите на Начева и Георгиева – Стойко Цонов и Радмила Станкович също бяха почетени на церемонията от БФЛА и Мтел.

Share Button