Поредно признание за Лиляна Георгиева и Александра Начева

Младите таланти Лиляна Георгиева и Александра Начева заеха съответно второ и трето място в класацията за Най-добър млад спортист на България в анкетата, организирана от Viasport.bg и S Media.

Двете бяха наградени на специална церемония на 6 януари в София, където присъстваха и треньорите им Радмила Станкович и Стойко Цонов.

Лиляна Георгиева завоюва сребърен медал на 1500 метра на европейското първенство за девойки старша възраст в Гросето, а освен това зае шесто място на планетарния форум за девойки до 18 години в Найроби седмица преди това. Възпитаничката на Радмила Станкович записа и няколко национални рекорди в зала и на открито.

Александра Начева спечели сребърен медал в тройния скок на световното първенство за девойки до 18 години в Найроби, Кения с нов национален рекорд за възрастта, нареди се четвърта на еврошампионата до 20 години в Гросето (отновв с национален рекорд).

Плувецът Антъни Иванов взе приза Най-добър млад спортист на България за втори пореден път. След 2016-а, той стана първи и за отминалата 2017 година в анкетата на Viasport.bg и S Media.

Снимка: sportal.bg

Share Button