Треньорът на Джъстин Гатлин замесен в допинг скандал

Денис Митчел, треньор на настоящият световен шампион на 100 м Джъстин Гатлин, и спортният мениджър Роберт Вагнер бяха замесени в скандал с контрабанда на допингиращи препарати.

Двамата попаднаха в капан, организиран от британския вестник „Телеграф“ („The Telegraph“). Изданието изпрати свои репортери под прикритие, които успяха да снимат със скрита камера признанията на треньора и агента, че могат да доставят без проблем забранени вещества. Журналистите се представили като хора от Холивуд, които искат да снимат филм за леката атлетика. 

Разследването е проведено, след като в изданието получили информация, че конкретни агенти и треньори управляват схема за разпространение и снабдяване на спортисти със забранени вещества.

 

В разговорите с журналистите двамата съобщили, че употребата на забранени вещества в леката атлетика е силно разпространена и споделили възможностите за избягване на положителни допинг-тестове. Било подчертано, че самият Гатлин е приемал такива препарати и не е хванат.

 

 

След скандала в официално изявление Джъстин Гатлин заяви, че е прекратил взаимоотношенията си с треньора Мичъл. 

Себастиан Коу обяви, че ИААФ ще започне свое собствено разследване на случая. Същото обявиха и от американската антидопингова агенция. 

 

Share Button