Млади атлетически таланти наградени на Икарите

На стилна церемония в Националната галерия „Двореца“ на 19 декември в София Българският олимпийски комитет връчи своите награди заедно с годишните спортни Икари на фондация „Български спорт“.

Валентин Андреев – бронзов медалист на чук от Европейския младежкия олимпийски фестивал Гьор 2017 и неговият треньор и баща Андриян Андреев получиха с златна значка на БОК.

Специални награди на фондация „Български спорт“ взеха Лиляна Георгиева (бягания на средни и дъли разстояния) – вицешампионка на Европа за девойки под 20 години на 1500 м и Александра Начева – вицешампионка на света на троен скок за девойки до 18 години.

В категорията „Феърплей“ бе награден Мартин Живков (Академик София) – дарил бронзовия си медал на 400 метра от националното първенство за юноши младша възраст на своя съперник Любослав Еленков, декласиран за влизане в чужд коридор. Според Живков, Еленков е бил по-добрият атлет не само на това състезание, но и през годината и в знак на признание и уважение след награждаването му връчва своя медал.

Сред присъстващите бяха много олимпийски, световни и европейски медалисти, стотици заслужили спортисти, треньори и деятели, журналисти, представители на бизнеса и културата.

Големият Спортен Икар за 2017-а бе присъден на Григор Димитров – победител в турнира на 8-те най-добри на АТП в Лондон, стигнал до номер 3 в световната ранглиста, победител в турнирите в Бризбейн, Синсинати и достигнал полуфиналите на Australian open. Тъй като той отсъстваше от церемонията, наградите му – уникалната пластика на художника Хсирто Христов и диплом бяха връчени на неговата майка, която благодари за отличието и увери, че Григор оценява любовта на хората като изключителен стимул в представянето му като българин.

Share Button