Митко Ценов и Йоло Николов отново на върха на класацията за Спортист на Мездра

Балканският шампион на 1500 м, петкратен държавен шампион и участник на Световното първенство в Лондон Митко Ценов беше определен за Спортист №1 на община Мездра за 2017 г. на официална церемония на 20 декември.

Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз, който неприсъства на церемонията, оглави класацията за рекордната осма поредна година, като събра максималния възможен брой точки в анкетата – 100.

Подгласник на Митко в допитването стана неговият треньор Йоло Николов, балкански шампион на 5000 м и двукратен държавен шампион, участник на Европейското първенство и на Балканския шампионат по кроскънтри. На трето място се нареди Милица Мирчева, също възпитаник на Йоло Николов, която през тази година записа поредица престижни успехи в колежанското първенство на Щатите по крос.

В десетката на най-добрите спортисти на община Мездра влязоха още трима атлетите специалисти в бяганията на средни и дълги разстояния Дева-Мария Драгиева, Иво Балабанов и Рая Лалова.

Треньор на годината, също за рекордния осми пореден път, стана Йоло Николов, под чието ръководство през 2017 г. водещите състезатели на Атлет (Мездра) стартираха на европейски и балкански първенства, спечелиха две балкански титли, 11 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала в бяганията на средни и дълги разстояния на националните шампионати по лека атлетика.

Източник: MediaNews

Share Button