Добромир Карамаринов посети детски атлетически събития в София

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов участва в две масови атлетически прояви със стотици деца на 16 декември в София.

Карамаринов, който е и първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации, посети финалът на атлетическата верига състезания за деца Go! KIDS! в „Асикс Арена“. Веригата се организира от клуб „Приорити спорт“ и Магдалена Христова, която е една от най-активните лектори от програмата на БФЛА и ИААФ „Детска атлетика“.

Във финалния кръг на веригата участваха над 500 деца от цялата страна на възраст от 5 до 13 години, а президентът на БФЛА посвети няколко часа на състезанието и участва в награждаването на победителите.

Веднага след това Карамаринов уважи тържеството по случай пет годишнината от създаването на атлетически клуб „Ивет Лалова Спринт Академи“. Клубът на най-популярната ни атлетка награди най-заслужилите си възпитаници, родители съпричастни с каузата на леката атлетика и треньорите на клуба, а медалите и статуетките връчи лично Ивет Лалова-Колио.

Двукратната сребърна медалистка от европейското първенство на 100 м и 200 м в Амстердам 2016 благодари и на БФЛА и даде специална плакета на Добромир Карамаринов за развитието на „Детската атлетика“ в България.

Share Button