Мирела Демирева е лекоатлет на Стара Загора

 

Мирела Демирева бе избрана за лекоатлет на спортен клуб по лека атлетика „Берое“ за 2017. 

През тази година Демирева зае седмото място на Световното първенство по лека атлетика в Лондон, спечели сребърен медал от Балканиада, победи на международния турнир „Самарско знаме“. Тъй като в момента е на лагер в Испания, Мирела Демирева не успя да присъства лично на церемонията по награждаването в Парк-Хотел „Стара Загора“ и благодари с видеопоздрав от Испания.

Общо още 9 свои състезатели награди клубът. В челната десетка намериха място спринтьорът Денис Димитров с 5 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал от национални и международни състезания, Иван Попов с 1 златен, 3 сребърни и 4 бронзови медала, Диляна Йоргачкова с 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови медала, Милен Пасков с 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала, Елеонора Драгиева с 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал, Велин Коваленко с 2 сребърни медала от националния шампионат, Стефан Стефанов с 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзови медала, Марк Славов със сребърен медал от международния турнир „Самарско знаме“, както и щафетата на клуба в състав Живодар Костов, Александър Стайков, Алекс Йорданов и Живко Георгиев, които спечелиха златния медал на 4х400 м. от националния шампионат по лека атлетика. 

Отличието „Треньор на 2017 г.“ заслужи София Събева. Спортистите бяха наградени с купи, връчени им от зам. кмета на Стара Загора Красимира Чахова, и бяха поздравени от члена на УС на клуба Емилия Драгиева. Специално послание бе отправено и от президента на СКЛА „Берое“ Иван Колев. 

 

 
 
Share Button