Гласувай за атлет на България: Тихомир Иванов

Анкета за „Атлет на България“, организирана от списание „Атлетика“, ще излъчи най-добрият български атлет за 2017-а година.

Сайтът www.atletikabg.com ви дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 18 атлета. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“. Десетката на феновете ще бъде включена във вота на експертите, който ще определи „Атлетът на България“.

Продължаваме с представянето на номинираните атлети по азбучен ред, а гласуването ще приключи на 11 декември.

Тихомир Иванов донесе престижни класирания във всички участия за националния отбор през 2017-а година. През зимата Иванов се класира 4-и на европейското първенство и стана вицешампион на балканския шампионат в зала. Плвенчанинът постигна шест резултата над 2.20 под покрив. Лятото Тихомир превзе и границата от 2.30, записа първо място на европейско отборно първенство първа лига и стана втори и четвърти на турнири от „Диамантената лига“.  Българинът достигна личен рекорд от 2.31 в квалификациите на световното първенство и се превърна в един от фаворитите за медал, но за съжаление се контузи тежко на финала.

Share Button