Гласувай за атлет на България: Ивет Лалова-Колио

Анкета за „Атлет на България“, организирана от списание „Атлетика“, ще излъчи най-добрият български атлет за 2017-а година.

Сайтът www.atletikabg.com ви дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 18 атлета. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“. Десетката на феновете ще бъде включена във вота на експертите, който ще определи „Атлетът на България“.

Продължаваме с представянето на номинирани атлети по азбучен ред, а гласуването ще приключи на 11 декември.

Ивет Лалова-Колио е печелила четири пъти анкетата на списание „Атлетика“, а през 2017-а влезе за 14-ия път в елита на световния спринт. Ивет пропусна зимния сезон, но на открито регистрира 14 индивидуални постижения сред които четири под 23 секунди на 200 м и две под 11.30 на 100 м.

Лалова-Колио за пореден път направи най-много появявания от българските атлети на световно първенство с четири състезания в подборните кръгове в Лондон – серии и полуфинали на 100 м и 200 м, но не можа да участва в решителните бягания.

Софиянката донесе победа на 200 м за България на европейското отборно първенство – първа лига. В турнирите от Диамантената лига Ивет има 4-о място в Стокхолм и 8-о в Юджийн на 200 м.

Share Button