ИААФ обяви домакини на бъдещи световни първенства

Съветът на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) определи няколко от домакините от Световните атлетчиески серии в следващите години на заседание на 25 и 26 ноември в Монако.

Китайският град Нанджинг ще приеме световното първенство в зала през 2020-а година. Китайската кандидатура бе предпочетена пред тези на Белград, Сърбия и Торун, Полша. 8-милионният Нанджинг бе домакин на Младежките олимпийски игри през 2014-а година.

Полският пристанищен град Гдиня ще бъде сцена на световното първенство по полумаратон през 2020-а година. Гдиня е част от полската урбанизирана крайбрежна зона заедно с градовете Гданск и Сопот, които бяха пък домакин на световно в зала през 2014-а.

Бягането за здраве направи страхотен бум в Полша през последните години с 6 милиона любители бегачи и над 4500 състезания по бягане в страната, което допринесе за положителното решение на ИААФ.

Столицата на Беларус – Минск ще има възможността да бъде домакин на Световната отборна купа по спортно ходене през 2020- година. Това ще бъде и първото събитие под шапката на ИААФ в историята на Беларус, което страната организира.

Световното първенство по щафетни бягания пък отново е планирано за столицата на Бахамите – Насау, където се проведоха първите три първенства по тези атрактивни дисциплини.

Четвъртото издание е планувано за 4-5 май 2019-а година.

Share Button